Podstawy zarządzania ceną – Revenue management
Program warsztatów:
MODUŁ I Polityka cenowa w horeca w czasach Covid
- casflow vs zysk jak planować dziś politykę cenową,
- oferty i ceny dla B2B i B2C w czasach pandemii,
- polityka cenowa krótkookresowa vs długookresowa
MODUŁ II Zarządzanie polityką cenową w usługach hotelowych
- nowoczesny revenue management i efektywne strategie cenowe,
- odpowiednia oferta cenowa hotelu jak powinna wyglądać,
- polityka cenowa dla sprzedaży pośredniej.
MODUŁ III Zarządzanie polityką cenową w usługach gastronomicznych i okołohotelowych
- rentowność usług hotelowych i gastronomicznych w świetle polityki dosprzedaży,
- rabatować czy nie – polityka rabatowania w branży horeca,
- polityka cenowa czy wolna amerykanka – gdzie jest granica opłacalności.
MODUŁ IV Warsztaty i praktyczne case studies
- istota i rola rm,
- pic kup report i pase report,
- OTA insight,
- tabela przestawna.