Kelnerski savoir-vivre
Cele szkolenia:
- Poznanie zasad etykiety biznesowej w porównaniu do etykiety towarzyskiej
- Poznanie zasad procedencji w biznesie
- Poznanie zasad komunikacji z Gościem i partnerem biznesowym
- Poznanie zasad zachowania się przy stole
Metod szkolenia:
Prezentacja trenerska
Ćwiczenia indywidualne
Ćwiczenia grupowe
QUIZ
PROGRAM SZKOLENIA:
- Znaczenie słów – synonimy
- Precedencja – pierwszeństwo w dniu codziennym
- Pierwsze – dobre wrażenie w 3 krokach
Savoir Vivre w biznesie:
- Precedencja – pierwszeństwo w biznesie
- Profesjonalne powitanie – faux pas podczas powitania
- Przedstawienie siebie i innych
- Faux pas podczas przedstawiania się
- Imię i nazwisko, to ciągle 2 słowa
- Wizytówka – wygląd i zasady jej wręczania
- Dress Code w godzinach pracy
- Mowa ciała i intonacja
- Ćwiczenia dykcji
- Savoir Vivre w podróży
- Mailowy savoir-vivre
Savoir Vivre przy stole:
- Savoir Vivre od wejścia
- Co zrobić z serwetą?
- Zasady dotyczące zastawy stołowej
- Mowa sztućców – ułożenie na talerzu
- „Smacznego” według Savoir Vivre
- Faux pas przy stole
- „Pałeczkowy” Savoir Vivre