Audyt marketingowo-sprzedażowy
Cel audytu:
- Analiza stanu faktycznego
- Diagnoza mocnych stron oraz obszarów do rozwoju
- Poznanie nowych narzędzi pracy
- Rozwój kompetencji sprzedażowo-marketingowych
Metody pracy:
Prezentacja trenerska
Ćwiczenia indywidualne
Ćwiczenia grupowe
Case study
Analiza danych
PROGRAM:
Audyt w zakresie sprzedaży i marketingu usług B2B i B2C
- widoczność obiektu w sieci i tajemniczy Klient online i offline,
- dobre praktyki w sprzedaży i marketingu w branży horeca,
- najnowsze trendy w marketingu B2B i B2C horeca.
Sprzedaż usług do B2B i B2C online
- jak prowadzić dziś efektywną sprzedaż online,
- jak wizerunek i branding obiektu przekłada się na realne przychody,
- po co, gdzie i jak być widocznym w sieci: serwis internetowy, social media, portale rezerwacyjne.
Sprzedaż usług do B2B i B2C offline
- jak dziś powinna wyglądać oferta dla Klienta biznesowego i indywidualnego,
- rola recepcji w aktywnej sprzedaży,
- networking i budowanie relacji sposobem na sukces.
Case studies i ćwiczenia praktyczne
- zadania dla uczestników szkoleń,
- omówienie najważniejszych problemów sprzedażowych jakie dziś ma obiekt,
- praca warsztatowa.
Podsumowanie
- jak dobrze prowadzony marketing i sprzedaż rozwijają Twój biznes,
- indywidualne studium przypadku – poprawa efektywności działań sprzedażowych,
- konsultacja.