FacebookInstagram
Andrzej Polan

Andrzej Polan

Kuchnia polska w nowoczesnej odsłonie, regionalna, wegetariańska

Andrzej Polanem, jest jedną z najbardziej lubianych osobowości telewizyjnych. Charyzmatyczny,  z poczuciem humoru, z wielkim zaangażowaniem, z lekkością prawdziwego geniusza  oprawia w kulinarne smaki ważne chwile i wydarzenia.

Z powodzeniem realizował  kulinarne programy w  Kuchnia+ 9. Tworzył, łącząc nieoczywiste produkty i przyprawy, ucząc  widzów  gotować ze smakiem w setkach odcinków „Czy umiesz gotować”,  „Polska ze smakiem”, „Doradca smak” , Miedzy kuchnią a salonem”.  Każdy odcinek był jak  spektakl rozgrywający się na oczach publiczności, kreując dania jak dzieła sztuki.

Doświadczenie i  doskonalenie swojego zawodu zdobywał przez wiele lat jako Szef Kuchni w  restauracjach  w całym kraju. Przez wiele lat  z sukcesami prowadził swoją autorską restauracje ”Mała polana Smaków  a później „Polanę Smaków”. Gotował  dla koronowanych głów, artystów i  celebrytów, miał grono stałych gości, zagorzałych fanów i wyznawców swojej kuchni.  

Obecnie stały gość programu Dzień Dobry TVN, prowadzący liczne warsztaty kulinarne. Ambasador topowych marek kulinarnych.

Napisał i wydał literaturę dla smakoszy:

  • Autor książki „Kuchnia Polana w Obiektywie Welmana” odszedł od typowego schematu książek kucharskich. Prowokacyjnie i pysznie zaproponował nowatorskie dania aby zaskoczyć gości.
  • Autor książki „Polana Smaków”  to opowieść, która toczy się wokół stołu,  polskiej tradycji kulinarnej, okraszonej sielskością, naturą i dobrymi relacjami.
  • Autor książki „Doradca Smaku 3”, w której dzieli się ze swoimi czytelnikami autorskimi przepisami w trzech odsłonach: z pieca, z patelni, z garnka.
  • Autor książki „Cztery Pory Roku na Polanie” to prawdziwy kulinarny bestseller,  która inspiruje kulinarnie do poznawania smaków kalendarza natury.

Dla Andrzeja Polana najważniejsze w kuchni są składniki: smak i jakość produktów. Dopracowane, ambitne dania są pełne polskiego serca, zakorzenione w tradycji, które powstały z miłości do natury.

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera i badź na bieząco z najświeższymi informacjami, poradami i ekskluzywnymi ofertami szkoleniowymi.